Eerste home-cooked meal: Pasta Pesto - mijn nederige bijdrage tot deze hoogst culinaire maaltijd bestond uit het dekken van de tafel én het lenen van het zout bij onze buren. Ik had gehoopt enkele recepten op te pikken van mijn huisgenoten/keukenprinsessen, maar geen een van ons drieen kookt thuis zijn eigen potje..
*HISTORISCH MOMENT*
Eerste home-made meal: Farfalle met tomatenroomsaus & groentjes, lichtjes gebaseerd op een Brugs/Mechels/Gents/Parijs-recept.
Een geslaagde maaltijd, al viel de saus een beetje te waterig uit..
Een geslaagde maaltijd, al viel de saus een beetje te waterig uit..
*LUNCH IN DE HEUVELS VAN BOLOGNA*
De stad zelf is zo vlak als iets, maar in het zuiden ligt er een idyllisch landschap verborgen tussen de heuvels en valleien van Bologna. AEGEE, een soort studentenorganisatie onder de vleugels van de Europese Commissie, organiseerde daar zaterdag een typisch Bolognese lunch.
Dit is wat we voorgeschoteld kregen, plus een ongelimiteerde hoeveelheid wijn en nutella, gevolgd door koffie, schuimwijn en limoncello. Santé!
Dit is wat we voorgeschoteld kregen, plus een ongelimiteerde hoeveelheid wijn en nutella, gevolgd door koffie, schuimwijn en limoncello. Santé!
4 opmerkingen:
Eva Lesage, dat ziet er daar lekker uit! Hoe smaken de cappucino's daar?
Ciao Eva,
't ziet er daar allemaal heerlijk uit, ik pak hier vandaag mijn laatste spullen om dan morgen de grote oversteek te wagen. Vanaf het moment dat ik daar een beetje geinstalleerd ben, kom ik zeker eens langs...
Bacio,
de v.o.b. dankt u voor de spijs en drank!
Teva! Nog steeds niet gesharkt hier. Ben alles aan het sparen voor het einde. Tis hier knalle!
Graag meer nieuws van u op deze schaars bewoorde blog. Ik wacht vol spanning!
Liefde, XJ
Een reactie posten